Авто-Мото Заначка ;) :: www.amz.in.ua

Статті, новини, фотографії, посібники, відео - все про авто та мото - тільки корисне!

E-mail

Пароль


Зареєструватися

Поради водіям : Новини

Новини >

Всі новини (1961197 хітів) >>>>>

12 Июня 2010

   Безпечна дорога на відпочинок.
  
Якщо ви вирішили відвідати красиві, незабутні куточки теплого кримського півострова, то ваш шлях неодмінно проляже через гряду кримських гір. Саме ця обставина в першу чергу турбує працівників Державтоінспекції Криму: чи готові ви до руху в незвичних умовах підступних гірських серпантинів з обмеженою видимістю, крутих підйомів і спусків, істотних перепадів висот? Кожний з цих чинників таїть в собі небезпеку для легковажних і надмірно упевнених у собі водіїв. І це підтверджують ті дорожньо-транспортні пригоди, що стаються на гірських ділянках доріг.
   Для того, щоб шлях гірськими серпантинами був безпечним, перед затяжним спуском зменшить швидкість і включіть понижену передачу. Цим самим ви знімете частину навантаження з гальмівної системи, гальма менше перегріватимуться і не відмовлять у самий відповідальний момент. Це правило особливо важливо виконувати водіям вантажних автомобілів, автобусів і автопоїздів.
   Коли ж гальма все-таки “підвели”, не панікуйте, адже наприкінці майже всіх затяжних спусків є уловлюючі тупики. Спрямувавши свій автомобіль в нього, ви зможете погасити швидкість машини аж до його зупинки. Перед уловлюючими тупиками обов'язково стоять інформаційні знаки з покажчиком відстані до них.
   До речі, багато водіїв вважають, що ці дорожні споруди пристосовані для стоянок і привалів. ДАІ попереджає про заборону використовувати уловлювачі тупики з цією метою.
   До Криму влітку приїжджають автомобілісти з різних куточків колишнього СНД, залишаючи за плечима багато сотень і навіть тисячі кілометрів автомобільних доріг. Тому перед “зустріччю” з гірськими дорогами виявіть розсудливість і відпочиньте. Особливо якщо вам належить долати гірські перевали в темну пору доби. У горах темніє дуже швидко, багато ділянок серпантинів не освітлюються, в зв'язку з чим погіршується видимість дороги і розташованих на ній об'єктів. В свою чергу світло фар автомобіля освітлює лише обмежену ділянку дороги, причому перешкоди на дорозі через безліч крутих поворотів з'являються в освітленій зоні раптово, а для їх розпізнання необхідно значно більше часу, ніж удень. В результаті напруга водіїв в подібних дорожніх умовах посилюється. Час реакції водія в темну пору доби збільшується в середньому у два рази.
   Декілька слів про сутінки. Вечірні й уранішні сутінки на гірській ділянці можуть бути вкрай небезпечні для водія. Можливі оптичні обмани, а контури предметів розпливаються. Для того, щоб уникнути неприємностей під час сутінок в умовах гірських доріг, у вас обов'язково повинні бути у справному стані освітлювальні прилади та гальмівна система.

   Підступність кримського ґрунту.
  
Водіям також необхідно врахувати, що кримський ґрунт у надлишку містить глинисті і мулисті частинки, які у вигляді пилу осідають на дорогу і при перших краплях дощу перетворюють її на “мильну ковзанку”. Не забувайте, що навіть несильний дощ може призвести до утворення провалів в дорожньому покритті, винесенню каміння на проїзну частину. З огляду на кліматичні умови Криму, туман і дощ тут з'являються завжди несподівано, а тому обмежте експлуатацію автомобіля під час негоди. Якщо ж такої можливості у Вас немає, а поїздка необхідна, рухайтеся обережно, на безпечній швидкості.

 

   Бережіть автомобіль! 
    У той час, як більшість людей прагне до берегів теплого і ласкавого Чорного моря для відпочинку і накопичення позитивних емоцій, їдуть до Криму й автозлодії.
   Саме тому вважаємо необхідним ознайомити вас з основними правилами захисту транспортних засобів від злочинних посягань:
- не залишайте в автомобілі цінні речі;
- покидаючи автомобіль навіть на хвилину (магазин, кафе, узбіччя шосе), обов'язково зачиняйте дверцята і вмикайте сигналізацію;
-
намагайтеся залишати автомобіль в полі зору;
-на стоянках, де ключі треба залишати охоронцю, залишайте йому тільки ключ запалення без брелока охоронної системи.
   На жаль, від угону не застрахований ніхто, тому у випадку викрадення транспортного засобу, негайно повідомте міліції за телефонами: чергова частина управління ДАІ Криму - (0652) 550-161 (цілодобово) або 102.

 

12 червня 2010 року

Прес-служба Департаменту
ДАІ МВС України

Всі новини (1961197 хітів)>>>>>



Комментарии:

Для добавления комментария к статье "Поради водіям : Новини" Вы должны быть зарегистрированным пользователем. Для регистрации перейдите сюда >>>

Если Вы уже зарегистрированный пользователь просто авторизируйтесь при помощи формы:

E-mail

Пароль