Авто-Мото Заначка ;) :: www.amz.in.ua

Статті, новини, фотографії, посібники, відео - все про авто та мото - тільки корисне!

E-mail

Пароль


Зареєструватися

ГАИ не отказывается от "ВИЗИРей" : Новини

Новини >

Всі новини (1949876 хітів) >>>>>

10 Февраля 2010

Сергей Коломиец рассказал, что на данное время в автоматическом режиме на автодорогах "работают" 70 сертифицированных приборов.

В то же время он сообщил, что Департамент ГАИ планирует оборудовать дороги Украины стационарной аппаратурой фотофиксации. Уже существует проект, которым определено 5 тысяч мест расположения такой аппаратуры.

Она будет фиксировать проезд на красный сигнал светофора, выезд на встречную полосу и превышение скорости. Полученная информация будет обрабатываться автоматически и поступать на сервер Госавтоинспекции.
В ГАИ отмечают, что применение такой системы даст возможность избежать общения работников ГАИ с водителями, что будет исключать коррупционные действия, а также привлекать к ответственности всех без исключения нарушителей, не ввиду должностных привилегий. Для реализации проекта необходимы значительные средства, потому «в идеальном варианте это произойдет через один-два года», - отмечают в пресс-службе.
На данное время приборы "Визир" используются инспекторами ГАИ во время надзора за дорожным движением и фиксации правонарушений. Сергей Коломиец также сообщил, что Госавтоинспекция, реализовывая проект системы стационарного видеонадзора, не планирует больше закупать приборы "Визир". Одновременно все имеющиеся приборы останутся на оснастке подразделов ГАИ, отметил он.

Вот заявление департамента ГАИ:

Департамент ДАІ не відмовляється від використання приладів «Визир», але разом з тим планує ввести в дію стаціонарні системи фото-відеофіксації порушень ПДР



Одним із дієвих засобів журналістського арсеналу для привернення уваги читачів до матеріалу є вдалий заголовок. Щоправда, якщо твердження, викладене у заголовку береться під сумнів, то за правилами синтаксису в кінці речення повинен бути знак питання.
Після опублікування у журналі “Бізнес” (№ 6 від 8 лютого 2010 року) інтерв'ю начальника Департаменту ДАІ МВС України Сергія Коломійця у засобах масової інформації з'явилася серія матеріалів із сенсаційними заголовками “Департамент ДАІ відмовляється від використання приладів “Визир”. Така інформація є неправдивою і перекрученою.
Насправді Сергій Коломієць розповів журналісту журналу “Бізнес”, що на даний час в автоматичному режимі на автошляхах “працюють” 70 сертифікованих приладів. Одночасно він повідомив, що Департамент ДАІ планує обладнати дороги України стаціонарною апаратурою фото-відеофіксації. Вже існує проект, яким визначено 5 тисяч місць розташування такої апаратури. Вона фіксуватиме проїзд на червоний сигнал світлофора, виїзд на зустрічну смугу та перевищення швидкості. Отримана інфомація буде оброблятися автоматично та надходити на сервер Державтоінспекції. Застосування такої системи дасть змогу уникнути спілкуванню працівників ДАІ з водіями, що виключатиме корупційні діїї, а також притягувати до відповідальності усіх без винятку порушників, не зважаючи на посадові привілеї. Для реалізації проекту необхідні значні кошти, тому “в ідеальному варіанті це станеться через один-два роки”.
На даний час прилади “Визир” використовуються інспекторами ДАІ під час нагляду за дорожнім рухом та фіксації порушень Правил дорожнього руху. Сергій Коломієць також повідомив, що Державтоінспекція, реалізовуючи проект стаціонарних систем відеофіксації порушень ПДР, не планує більше закупати прилади “Визир”. Одночасно усі наявні прилади залишаться на оснащенні підрозділів ДАІ.



9 лютого 2010 року

Прес-служба Департаменту
ДАІ МВС України

 

Всі новини (1949876 хітів)>>>>>



Комментарии:

Для добавления комментария к статье "ГАИ не отказывается от "ВИЗИРей" : Новини" Вы должны быть зарегистрированным пользователем. Для регистрации перейдите сюда >>>

Если Вы уже зарегистрированный пользователь просто авторизируйтесь при помощи формы:

E-mail

Пароль