Авто-Мото Заначка ;) :: www.amz.in.ua

Статті, новини, фотографії, посібники, відео - все про авто та мото - тільки корисне!

E-mail

Пароль


Зареєструватися

Корисна інформація для учасників дорожнього руху : Новини

Новини >

Всі новини (1949889 хітів) >>>>>

18 Декабря 2008

 Департамент Державтоінспекції МВС України доклав максимум зусиль для коректного практичного застосування новацій цього закону. Зокрема це стосується підвищення суми штрафів за порушення Правил дорожнього руху.
  Від 17 листопада працівники Державтоінспекції керуються у своїй діяльності положеннями нового закону. За цей час ними виявлено майже 440 тисяч порушень Правил дорожнього руху, на порушників накладено штрафи на суму майже 101 мільйон гривень.
  При фіксуванні порушення Правил дорожнього руху водієві вручаєтиься постанова про сплату відповідного штрафу, якщо ж порушення зафіксовано спеціальними фотоприладами - надсилається поштою. У цьому випадку інформація централізовано опрацьовується, за номерними знаками визначається власник транспортного засобу і на його адресу надсилається копія постанови.
  Співробітники ДАІ надсилають вищезгадане повідомлення протягом трьох днів замовним листом. Порушник повинен сплати відповідний штраф протягом 15 діб (строк визначається з дня отримання). Після сплати штрафу водієві бажано відвідати відділ ДАІ за місцем реєстрації і надати відповідну квитанцію для того, щоб інспектор з адміністративної практики зробив відмітку про сплату штрафу в комп'ютерній базі.
  Якщо з якихось причин штраф не буде сплачено вчасно, то копія постанови направляється до виконавчої служби. А з 2009 року сума штрафу, що не сплачений в установлений термін, збільшуватися удвічі.
  У випадку, коли водій не погоджується з винесеною постановою, він може її оскаржити протягом 10 днів після отримання постанови.
  Звертаємо також увагу, що накопичений „борг” не дасть змоги водієві провести будь-які операції в реєстраційно-екзаменаційних відділах ДАІ, а також пройти державний технічний огляд транспортного засобу. У таких випадках власнику авто доведеться негайно сплачувати всю суму накопичених штрафів.
  Водночас нагадуємо, що усі необхідні заходи щодо забезпечення зарахування до відповідних бюджетів та обліку адміністративних штрафів у сфері гарантування безпеки дорожнього руху здійснюються Державним казначейством України.
  На веб-сайті цього відомства (www.treasury.gov.ua) відповідну інформацію розміщено в рубриках "Реквізити рахунків, відкритих в органах Державного казначейства України для зарахування адміністративних штрафів до Державного і місцевих бюджетів" та "Інформація про надходження адміністративних штрафів до Державного і місцевих бюджетів".

17 грудня 2008 року

Прес-служба Департаменту
ДАІ МВС України 

Всі новини (1949889 хітів)>>>>>



Комментарии:

Для добавления комментария к статье "Корисна інформація для учасників дорожнього руху : Новини" Вы должны быть зарегистрированным пользователем. Для регистрации перейдите сюда >>>

Если Вы уже зарегистрированный пользователь просто авторизируйтесь при помощи формы:

E-mail

Пароль